Laadvermogen

Informatie over de vijf veren

Kan uw combinatie op onze veerpont? Hier vindt u meer informatie over de belasting per veerpont.

Veerverbinding

Wielbelasting

Asbelasting

Max. voertuig gewicht

Max. laadvermogen

Personen

Personenauto’s

Voertuig

Maren-Kessel – Alem

5 ton

10 ton

40 ton

60 ton

100

12

21 meter

Lith – Alphen

5 ton

10 ton

40 ton

49 ton

100

12

18,5 meter

Oijen – Alphen

5 ton

10 ton

40 ton

49 ton

100

12

21 meter

Megen – Maasbommel

2 ton

4 ton

12 ton

40 ton

50

8

17,5 meter

Megen – Appeltern

5 ton

10 ton

40 ton

88 ton

100

18

29 meter

Reserve veerpont

5 ton

10 ton

40 ton

45 ton

100

12

20 meter

Stichting de Maasveren verzorgt met haar 5 veerponten de dagelijkse verbinding tussen Gelderland en Brabant, ofwel tussen het Maasland en het Land van Maas en Waal. Onze medewerker Harry komt uit een echte veerpontfamilie en is daarnaast een bekende Youtuber .

 

Naast filmpjes over lassen en metaal bewerken maakt hij ook filmpjes over de veerponten. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van films van Harry, zodat je een mooie indruk krijgt van onze pontjes.

Film ‘Met de veerpont Alphen van Velden naar Lithoijen’

Mooie timelapse van de 85 km lange route over de Maas, gecombineerd met spectaculaire dronebeelden. De veerpont Alphen was klaar om opgehaald te worden vanuit de werf van Smits in Velden. Dit is de nieuwste veerpont van stichting de Maasveren en was de eerste werfbeurt die hij heeft gehad. Deze film is van oktober 2022.

Film ‘Waardoor de veerpont Maasbommel – Megen niet kon varen’

In mei 2022 is de veerpont Maasbommel – Megen gestremd, hij kon dus niet varen. Regelmatig zijn de veren gestremd i.v.m. ziekte, personeelstekort, staking etc. maar deze keer heeft het een andere reden. Kijk je mee om te ontdekken wat de reden deze keer is?

Film ‘Voorbereiding op het hoge water wat uit Limburg komt’

In juli 2021 staat het water van de Maas enorm hoog. Om met droge voeten op de pont te kunnen komen moet de veerpont van Alem iets omhoog gevaren worden. Maar eerst moet er een ander probleem worden verholpen in Megen.

Film ‘dronebeelden van de veerponten van stichting de Maasveren’

In 2019 brengt Harry, samen met twee vrienden, drie van de vijf veerponten prachtig in beeld met dronebeelden. Neem een kijkje.

Film ‘Met de veerpont van Maasbommel naar Velden’

In september 2016 moet veerpont Maasbommel gekeurd worden. Dat doen wij bij de werf Smits in Velden. We nemen je in dit filmpje mee langs de mooie route van Maasbommel naar Velden. We varen o.a. door de sluis van Grave, een bijzondere sluis omdat het gecombineerd is met de verkeersbrug. Daarna gaan we via Sambeek naar Velden. Vaar je met ons mee?

Film ‘Met de reserve pont van Velden naar Lithoijen over de Maas’

Op 23 november 2015 wordt de reserve pont opgehaald bij de firma Smits in Velden. Na groot onderhoud mag deze pont weer mee naar huis in Lithoijen. Onze Harry heeft dit mooi in beeld gebracht. Vaar mee met deze 85 km lange mooie route over de Maas.