FAQ

Meest gestelde vragen

De actuele vaartijden van onze 5 veerverbindingen staan vermeld op de pagina ‘Vaartijden’. De stichting hanteert een winterseizoen van 1 oktober tot 1 april en een zomerseizoen van 1 april tot 1 oktober.

Tijdens de feestdagen hebben we een aangepaste dienstregeling. Deze publiceren we op onze website.

De veren varen binnen de actuele vaartijden op aanbod van verkeer. Dat betekent dat er geen vaste dienstregeling is.

Voor iedere overtocht betaalt u een bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de manier waarop u de overtocht maakt. Een voetganger betaalt minder dan een auto met automobilist en minder dan een vrachtwagen.

We hanteren verschillende tarieven voor de overtocht. Op de pagina ‘Tarieven’ kunt u terugvinden welk tarief u moet betalen voor de overtocht.

 

Ja. Onze vaste reiziger kunnen korting krijgen. De korting is voor 2023 vastgesteld op 20%. Om voor deze korting in aanmerking te komen moet u in het bezit zijn van een tegoedpas van stichting de Maasveren. Deze tegoedpas kunt u op de veerponten kopen voor een bedrag van € 10,00.

Bij het opwaarderen van de tegoedpas ontvangt u een bonus van 20%. Dus als u de tegoedpas met € 25,00 euro opwaardeert dan ontvangt u € 30,00 tegoed op uw pas!
Deze bonus is de korting die u ontvangt.

U dient uw tegoedpas na aankoop thuis te registeren. U scant de QR code die op de tegoedpas staat met uw smartphone OF u gaat naar https://tegoed.maasverenservice.nl . Vervolgens kunt u de pas opwaarderen via iDeal.

Op de website vindt u de meest actuele gegevens over de veerponten, inclusief stremmingen.

Via de app Telegram informeren wij onze reizigers over stremmingen en gewijzigde vaartijden. U moet de app downloaden. Zoek in de app bij chats naar Maasveren Stremmingen en meld u kosteloos aan op ons kanaal.  U kunt pushmeldingen aanzetten zodat u een pushmelding krijgt bij nieuwe berichten.

Bij iedere veerpont staan ook informatieborden. Op de informatieborden staat veel informatie over de vaartijden, de tarieven en andere informatie. Er staat hier geen informatie over mogelijke stremmingen.

Op dit overzicht vind u meer technische informatie over de veerpont. Hierin staat o.a. het maximale laadvermogen, het maximale gewicht van het voertuig, het maximale aantal passagiers dat tegelijk kan worden overgezet etc. etc..

Het op- en afrijden van de veerpont met uw voertuig is op eigen risico.

 

U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur op telefoonnummer 0412-481568. U kunt ook een mail met uw vraag naar ons sturen naar mail@maasveren.nl met uw vraag en uw telefoonnummer. Wij zoeken dan zo spoedig mogelijk contact om uw vraag te beantwoorden.

U kunt dan telefonisch contact zoeken met de stichting of u kunt een mail sturen naar onze directeur, de heer L. Cleijne. Wij proberen binnen 3 werkdagen uw klacht in behandeling te nemen en te beantwoorden.